Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/inkluzij/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/inkluzij/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/inkluzij/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/inkluzij/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652
Utisci sa rakreativne

Utisci sa rakreativne

Želja mi je da iskustvo mog deteta sa rekreativne nastave podelim sa drugim roditeljima. U članku “Idem i ja na rekreativnu“ opisala sam osećanja mog Jova i  svoja osećanja i strahove pred odlazak na rekreativnu.

Moje dete došlo je iz Banje Vrujci gde je sa učiteljicom i drugovima iz odeljena bio sedam dana. Sa sobom je doneo mnogo zanimljivihpriča, prijatnih emocija, lepih utisaka i novih poznanstava.

Izdvojila bih nešto što mu je posebno značilo a to je da je naučio da pliva. Instruktor, koga su sva deca zvala Dule a koji je u usto vreme bio i animator dece,  veliku pažnju posvetio je mom Jovu,  koji je uz njegovu veliku pordšku i pomoć naučio lepo da pliva. Još uvek kod kuće prepričava doživljaje iz bazena, ko je koga prskao, kako je neko deteskakalo, ko je najduže ronio,  ko se plašio vode. Sve priče o doživljajima iz bazena propraćene su smehom i prijatnim emocijama. Sve najlepšereči upućene su animatoru Dulukoji je pokazao veliko razumevanje za mog Jova.

Oduševljeno priča i o šetnji i svakodnevnim igrama u koje je bio uključen sa svojim vršnjacima. Veoma  mnogo su mu se dopaležurkeu kojima je učestvovao. Iz celog kultutno-zabavnog dela rekreativne izdvojio je veče kada je pevao pesmu i za svoj nastup dobio najveći aplauz od dece i učiteljica koji su ga gledali. To nije bio prvi put da on nastupa (kratkim tekstom učestvovao je u  priredbi za prijem prvaka), ali sada je na sceni bio sam, njegova intrepretacija pesme bila je najupečatljivija idobio je najjači aplauz  od svih učenika trećeg i četvrtog razreda , a njih je bilo oko 120.

Učiteljica je puna reči hvale za moje dete. Uvek je bio spreman na vreme za bazen, za šetnju za zabavne aktivnosti. Nikada nije kasnio, uvek je bio uz grupu učenika iz svog odeljenja , ali stekao je i nove drugove iz druge škole.

Verujem da je ovo jedan od načina da pomognem nekim roditeljima koji imaju dilemu da li da pošalju dete sa teškoćama na rekreativnu ili nei da verom u snage svog deteta pomažu mu da ojača i pripremi se za život. Naša deca imaju mnogo veće potencijale nego što nam se nakada čini i zato pustimo da se ti potencijali razviju, da dete ojača i kasnije samo gradi svoj put.

Gordana Milanović- Krvavci
Joomla templates by a4joomla